Stayokay Terschelling wint Plasticvrij Award 2021

23 september 2021

Op dinsdag 21 september 2021 zijn de Gaia Green Awards uitgereikt aan de duurzaamste horecabedrijven. Duurzaamheidscoördinator Mirjam Kiestra en Albert Wiegman, hostelmanager van Stayokay Terschelling, mochten de Plasticvrij Award 2021 in ontvangst nemen.

Met het oog op duurzaamheid wordt het gebruik van plastic door veel horecabedrijven sterk gereduceerd, zo ook door Stayokay Terschelling. Dit hostel is een van initiatiefnemers en kartrekkers om Terschelling plasticvrij te maken in 2025. Daarnaast doet dit hostel jaarlijks mee aan georganiseerd strandjutten en zijn er wekelijks cleanup dagen. Stayokay is heel trots op de rol die Stayokay Terschelling in deze duurzame activiteiten speelt en de bekroning van die inzet met de Plasticvrij Award 2021.

Deze nieuwe award is door de organisatie van Gaia Green Awards in het leven geroepen doordat de reductie van plastic de laatste jaren een steeds groter maatschappelijk thema is geworden. De Plasticvrij Award wordt sinds dit jaar uitgereikt aan de horecalocatie die koploper is op het gebied van het uitbannen van plastics.

Over Gaia Green Awards
De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de verduurzaming van de horecasector. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, EKO Keurmerk, Biojournaal, Good Fish Foundation, Made Blue, Green Key België, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group.

Duurzaamheid bij Stayokay
Als eerste keten in de toerismesector ontving Stayokay het Europees Ecolabel. Er zijn allerlei initiatieven om energie en water te besparen, afval en CO2 te reduceren, maar ook om gezond en gelukkig te leven. Gasten kunnen klimaat­neutraal overnachten, duurzaam eten (van bio-ontbijt en eerlijke koffie tot soep van de Verspillingfabriek). Wat hergebruikt kan worden, wordt hergebruikt. Zo recyclet Stayokay niet alleen de eigen bedrijfskleding, maar ook de eigen fietsen, bouwmateriaal en meubels.

Over Stayokay
Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 20 verrassende locaties, van Terschelling tot Maastricht. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van ruim 3.000 hostels wereldwijd.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met LEWIS:
Saskia Jurjens en Esmée Oudman
stayokay@teamlewis.com
+31 20 220 0220