Activiteiten

Raak verzeild in het Friese avontuur

28 mei 2018

Friesland in de top 3 van de Lonely Planet.

The essential destinations in Europe of 2018

Wie denkt dat Amsterdam de enige spotlight van Nederland is, moet echt even zijn ogen opnieuw openen. Van stad, kust tot countryside; de Nederlandse parels zijn overal verborgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Friesland? Deze provincie is veel meer dan slootjespringen en gecancelde 11-steden-tochten. Gelukkig ziet Lonely Planet dit ook. En daar staan we dan: op nummer 3 van ‘The essential destinations in Europe of 2018’. Tijd om de Friese parel te onthullen.

Hijs de zeilen in het Friese waterdorp Heeg. 

Slapen in Friesland? Kom logeren in ons hostel in het gezellige waterdorp Heeg. ​

Van wilde wateractiviteiten tot koe-knuffelen

Friesland bestaat voor een groot deel uit water. De provincie ligt aan de Waddenzee, het IJsselmeer en ook in het binnenland kom je veel gezellige waterdorpen tegen. Zeilen, wakeboarden en wandelen langs de watersportplaats Langwee; de provincie is dé aqua-walhalla van ons land. Voor de mensen die meer willen dan alleen nattigheid: je kunt ook in boerenstijl koe-knuffelen, lopen langs de elf steden en het verhaal van Grutte Pier ontdekken in het Fries Verzetsmuseum. Voor een vakantie met variatie weet je dus waar je wezen moet.


Spot jij het beroemste dier van de Waddenzee? Foto: Emka74 / Shutterstock

En wat nog meer? 

De hoofdstad Leeuwarden draagt dit jaar de titel van Culturele Hoofdstad van Europa. En het culturele aanbod strekt zich nog kilometers ver uit, waardoor je zelfs dichtbij onze hostels Stayokay Heeg- en Terschelling volop kan genieten van kunst en cultuur.

Het beste van beiden

Wanneer je van top tot teen in de Friese sferen wilt geraken, is een weekje Noord-Nederland echt niet teveel gevraagd. Geniet van de activiteiten in Leeuwarden en pak meteen de duin- en waterlandschappen van de omringde dorpjes mee. Fiets langs velden, dijken en vind rust langs de kustlijn van de Waddenzee. Of je nu verlangt naar rust of activiteit, Friesland biedt het beste van beiden!

​​

Duurzame paling proeven @ Weduwe Harinxma