Locaties
Kies hostel
Gezelschap
1 Persoon
Datum
19 - 20 okt

Gezelschap

Ik wil boeken met een groep van meer dan 20 gasten

Inchecken - Uitchecken

Maximaal 7 dagen.

Ontdek prachtig natuurgebied De Brabantse Wal vanuit Stayokay Bergen op Zoom

30 juni 2015

De Brabantse Wal is een gebied dat zich uitstrekt van Steenbergen tot Woensdrecht. Het vormt de scheiding tussen het zeekleigebied van Zeeland en de zandgronden van westelijk Brabant. Dit zorgt voor een prachtig glooiend landschap met veel verschillende dieren en planten.

Ontdek prachtig natuurgebied De Brabantse Wal vanuit Stayokay Bergen op Zoom

Vernieuwd hoofdgebouw Stayokay Bergen op Zoom
Vanaf eind juni is het vernieuwde Stayokay Bergen op Zoom weer helemaal open na een verbouwing van 9 maanden. In het vernieuwde hoofdgebouw zal later ook het bezoekerscentrumcentrum van natuurgebied De Brabantse Wal komen (Natuurpodium). Een ideale uitvalsbasis om je te laten verrassen door de mooie natuur.

Natuurpodium
In de zomer opent ook het Natuurpodium op de eerste verdieping van het nieuwe hoofdgebouw haar deuren. Het Natuurpodium is het educatief bezoekerscentrum van waaruit je de Brabantse Wal kunt ontdekken, beleven en leren kennen. Binnen is er een interactieve expositie, ontwerpstudio en auditorium, buiten kun je op expeditie. Op de website www.natuurpodium.nl en social media staat de actuele informatie.

Wandelen
Doordat De Brabantse Wal zo gevarieerd is, kun je vele activiteiten doen. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en bekijk de natuur van dichtbij! Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar is er voldoende uitdaging. Naast de natuur is ook het historische centrum van Bergen op Zoom zeer de moeite waard om te bezoeken.

Fietsen
Ook voor fietsers is De Brabantse Wal een waar paradijs. Van wielrennen tot veldrijden en van mountainbiken tot recreatief fietsen, alles is mogelijk. Stop bij een van de mooi uitzichtpunten en geniet van je lunchpakket of een lekkere picknick. Daarnaast zijn er ook vele terrassen op De Brabantse Wal en in Bergen op Zoom waar je een lekker fris drankje kan nuttigen.

Klimmen in het Klimbos
Tegenover Stayokay Bergen op Zoom bevindt zich Klimbos Brabantse Wal. Hier vind je 7 avontuurlijke klimroutes. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad, van 2 tot ruim 18 meter. Ga de uitdaging aan en stel jezelf op de proef!

Ontdek De Brabantse Wal