Duurzaamheid

Houd de #aardehoog

30 november 2017

‘’De aarde blijft niet geven’’, ‘’denk aan de natuur, douche niet een uur’’ en ‘’5 minuten is schoon genoeg!’’ Dit zijn een van de vele spreuken die je terugvindt op de Waterspaarders shampooflessen, ontworpen door kinderen. Bedoeld om iedereen die thuis onder de douche springt eraan te herinneren dat elke druppel telt.

Waterspaarders

Waterspaarders is een initiatief van kinderen en leerkrachten, opgezet door het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation. Waarom? Omdat we in het dagelijks leven erg veel warm water gebruiken en we weten allemaal: dat kan best wat minder. Wist je dat we gemiddeld zo’n 9 minuten douchen? Best lang, toch? Vooral als je weet dat warm water veel energie kost en er hierdoor veel CO2 in de lucht komt. Dit verandert mede het klimaat en is ook een grote reden waarom het Noordpoolgebied twee keer sneller opwarmt dan de rest van de wereld. Tijd voor actie dus!

Houd de bal hoog

Gelukkig zijn er heel wat mensen op de wereld die zich hard maken voor ons water en anderen hiervan bewust maken. Op 30 november a.s. wordt er zelfs een Nationale Waterspaardersdag georganiseerd. Op deze dag houd heel Nederland 5 minuten lang de bal hoog. De boodschap? Simpel: probeer maar eens zo lang mogelijk de bal in de lucht te houden, dan kom je er snel genoeg achter dat 5 minuten een pittig lange tijd is.

Dus, doe ook mee. Houd met ons de #aardehoog en douche maar 5 minuten. Dat is de deal!