Cultuur

Amsterdam in de spotlights

06 december 2016

Een brug in alle kleuren van de regenboog, honderden verlichtte bloembollen drijvend op de grachten en een sluier van duizenden leds die danst op de wind. Deze kunstwerken zijn allemaal te zien tijdens het Amsterdam Light Festival. Van 2 december 2016 tot en met 22 januari 2017 staan de spotlights op de grachten en binnenstad van Amsterdam.

Internationale lichtartiesten, architecten en designers laten hun kunstwerken zien, met als podium de Nederlandse hoofdstad. Bewonder de meer dan 35 prachtige lichtobjecten vanuit een rondvaartboot of wandel langs de grachten.

Water Colors

De geur van warme glühwein komt je tegemoet wanneer je de steiger naar de boten op loopt. De 75 minuten durende rondvaart geeft je een andere kijk op de stad. Vaar over het IJ richting het Scheepvaartmuseum en check hier de blueprint die geprojecteerd wordt op het gebouw. Bekijk de hele route hier!

Illuminade

Verken de wandelroute Illuminade en loop door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. De Illuminade start op 15 december 2016 en de kunstwerken zijn te voet te zien tot en met 8 januari 2017. Dit jaar is het thema van de route: Biomimicry, inspired by nature. Check de route en meer info over de kunstwerken hier!

Place 2 be

Nog langer genieten van Amsterdam? Kom naar een van de drie hostels in Amsterdam. Bekijk de hostels snel!

Foto attributie