Internationaal

200 brillen naar Myanmar

29 februari 2016

Sinds juli 2015 zijn de onderstaande toffe brillenkoordjes, het nieuwe ‘Stayokaycadeau’ voor de jarige medewerkers! Wat dit cadeau zowel uniek als bijzonder maakt is het goede doel dat Stayokay steunt met deze brillenkoordjes, namelijk: Gula Vision! Stayokay heeft 200 brillen op sterkte kunnen doneren aan dit goede doel!

‘What you see, is what they get!’

Zo luidt de slogan van de oprichters van Gula Vision: Marcella Simons en Charlotte Loven. In 2014 hebben deze twee inspirerende dames de stichting Gula Vision opgezet, om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen door ze te voorzien van een bril op sterkte.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn Marcella en Charlotte een samenwerking aangegaan met stichting Eyes For The World. Deze stichting doneert brillen over de hele wereld. Dit zijn niet de brillen zoals wij ze kennen, maar brillen die je zelf scherp kunt stellen. Van elk verkocht brillenkoord gaat minstens drie euro naar het bekostigen van deze brillen. Gula Vision en stichting Eyes For The World geven kinderen in ontwikkelingslanden op deze manier een kans op een betere toekomst!

Myanmar

Marcella en Charlotte zijn samen met stichting Eyes For The World naar Myanmar (Zuidoost-Azië) afgereisd . De voorzieningen in Myanmar, rondom gezondheidszorg, zijn beperkt en het percentage van de bevolking dat niet goed kan zien is erg hoog. De meiden hebben hier dan ook fantastisch werk kunnen verrichten en ontzettend veel mensen blij kunnen maken.

Tijdens deze bijzondere reis hebben Gula Vision en Eyes For The World mensen geholpen op diverse locaties, zoals: een weeshuis, ziekenhuis, atelier, weverij en verschillende basisscholen. De medewerkers uit de weverij kunnen nu gemakkelijker hun werk voortzetten en verschillende basisschoolkinderen kunnen de uitleg op het bord weer lezen.