Stayokay Hostels terug in Brabant met nieuw hostel op Strijp-S in Eindhoven

01 februari 2024

Amsterdam, 1 februari 2024 - Nederlands grootste hostelketen Stayokay heeft per 1 februari 2024 de exploitatie van het Blue Collar Hotel in Eindhoven overgenomen. Daarmee wordt dit het 21ste hostel van Stayokay in Nederland en is Stayokay weer aanwezig in de provincie Noord-Brabant.

Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay Hostels: “Eindhoven stond al langere tijd hoog op onze wensenlijst als locatie om een hostel te openen. We zijn heel blij dat we onze gasten nu ook in Eindhoven een fijn verblijf kunnen aanbieden. Ons nieuwste hostel staat op Strijp-S, een uniek en karaktervol gebied binnen de stad.”

Een plek voor iedereen
Hoewel het hotel aanvullend ook hostelkamers zal krijgen, blijft de sfeer en het karakter van het Blue Collar Hotel behouden. Marijke Schreiner zegt hierover: “Er is een prachtig concept neergezet door Bart en Sis van den Dijssel en hun team. Het is onderscheidend en aansprekend voor vele nationale en internationale gasten. Deze sfeer zal het ook blijven ademen onder de vlag van Stayokay.”
Bart en Siska van den Dijssel, oprichters van het Blue Collar Hotel, geven met een gerust hart het stokje over aan Stayokay. “Na 10 jaar met hart en ziel samen gewerkt te hebben aan het succes van het Blue Collar Hotel dragen we nu met plezier, en ook een beetje met pijn in ons hart, het hotel over aan Stayokay. We zijn ervan overtuigd dat Stayokay er als geen ander voor kan zorgen dat het laagdrempelig blijft en een plek voor iedereen.”

Gefaseerde overgang
Stayokay neemt een lopende exploitatie over en zal in 2024 gefaseerd een aantal aanpassingen doen. Zo worden er meer bedden toegevoegd en zal de naam Stayokay zichtbaar worden. Het unieke bar/restaurant concept op de begane grond blijft de naam Blue Collar dragen en zal ook in de toekomst een plek blijven waar, naast hostelgasten, ook de inwoners van Eindhoven en ver daarbuiten van harte welkom zijn voor een heerlijke lunch of een gezellige borrel. Ook vergaderen en feesten blijft tot de mogelijkheden behoren. 

Groeiambities
De overname van het Blue Collar Hotel past binnen de groeistrategie van Stayokay om op meer plekken in Nederland betaalbare & duurzame accommodaties aan te bieden. Dit kan door overname van bestaande ho(s)telexploitaties, maar ook door het herontwikkelen van vastgoed dat op dit moment een andere bestemming heeft.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke Schreiner (algemeen directeur & development) of Liesbeth ten Donkelaar (manager marketing & sales) via info@stayokay.com.


BERICHT VOOR DE REDACTIE Over Stayokay Hostels

Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 21 verrassende locaties, van Terschelling tot Maastricht. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna 900.000 overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van ruim 2.600 hostels wereldwijd.

Over Stayokay Eindhoven – Blue Collar

Het hostel bevindt zich in het Klokgebouw. Dit gebouw is in 1928 gebouwd naar een ontwerp van A. Broekert, architect bij Philips Ingenieursbureau. Het deed lange tijd dienst als Philitefabriek die bakeliet produceerde voor de vele Philips producten. Het gebouw dankt zijn naam aan de grote klok in de toren waarin de letters van Philips zijn verwerkt. De naam Blue Collar verwijst naar de blauwe boorden van de arbeiders die lange tijd gewerkt hebben in dit pand. Het Klokgebouw is een rijksmonument en doet vandaag de dag dienst als bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 100 ondernemers uit de creatieve sector. Eigenaar van het pand is de Eindhovense woningcorporatie Trudo.

Adres: Klokgebouw 10, 5617 AA Eindhoven