Stayokay lanceert nieuwe merkcampagne: 'Stay meer dan okay'

19 januari 2023

Amsterdam, 19 januari 2023 - Deze week lanceert Stayokay haar nieuwe merkcampagne ‘Stay meer dan okay’. Met deze campagne wil de hostel­keten mensen inspireren die nog niet bekend zijn met het concept van Stayokay en voor­oordelen wegnemen. De hostel­keten blijft renoveren en met twintig hostels op unieke locaties door heel Nederland, is Stayokay tegenwoordig namelijk zoveel meer dan een jeugdherberg. Het is meer dan okay!

Hardnekkige vooroordelen

‘Daar hebben ze toch alleen slaapzalen?’, of ‘dat biedt toch geen comfort?’. Stayokay bestaat al meer dan negentig jaar en deze lange geschiedenis levert mooie verhalen en herinneringen op, maar draagt tegelijker­tijd bij aan de voor­oordelen die men over de hostel­keten heeft. Met haar nieuwe merk­campagne beoogt Stayokay een einde te maken aan dit hardnekkig imago. Hierbij richten ze zich specifiek op gezinnen, koppels, vriendengroepen en jongeren die individueel reizen.

Geen poespas

De campagne bestaat uit een merkvideo en diverse online advertenties om het vernieuwde Stayokay te laten zien. Liesbeth ten Donkelaar, Marketing & Sales Director bij Stayokay: “Bij ons overnacht je op de meest bijzondere plekken. Midden in de natuur, hartje stad, aan het wad of strand. Vanuit je moderne (privé)­kamer ligt het avontuur voor de deur. Wij houden niet van poespas, maar zorgen voor een comfortabele basis met alles wat je nodig hebt. We zijn ons bewust van de mensen en wereld om ons heen en daarom werken wij elke dag hard aan een fijn en duurzaam verblijf.”

De campagne loopt tot en met augustus en is te zien op social media en via online advertising. De strategie, het concept en de uitwerking naar de diverse middelen zijn tot stand gekomen in samen­werking met communicatie­bureau DEAR (part of Make Some Noise Group). Lees hier meer over de campagne.