Nederlanders hebben door Covid-19 eigen land als vakantieland leren waarderen

01 juli 2021

Amsterdam, 1 juli 2021 - Na een lang jaar thuiszitten worden de corona­maatregelen langzamerhand opgeheven en is er steeds meer mogelijk, waaronder reizen naar het buitenland. Maar of we staan te springen om weer de grens over te steken valt te betwijfelen. Uit onderzoek* van hostel­keten Stayokay blijkt namelijk dat ons eigen kikker­landje als vakantie­land steeds meer in trek is onder Nederlanders.

Gewoon in Nederland
Veel mensen ontdekten afgelopen jaar hoe mooi Nederland is. Meer dan de helft (54%) van de ondervraagden geeft aan dat ze door de lockdown Nederland als vakantieland meer hebben leren waarderen. Het merendeel (61%) is dan ook van plan om na corona vaker tripjes te maken in Nederland in plaats van het buitenland. En ondanks dat we in een klein landje leven, stemt bijna iedereen (92%) ermee in dat er hier nog veel plekken voor hen te ontdekken zijn.

Blijven ontdekken
Waar de volgende binnenlandse reis naartoe gaat? De top drie van populaire bestemmingen in Nederland bestaat uit vakantie in natuur­gebieden (52%), eiland­hoppen op de Wadden­eilanden (47%) en een steden­trip (46%). Ook voor een bezoek aan bekende musea (38%) en toeristische trekpleisters (36%) als de Keukenhof of Madurodam staan Nederlanders weer in de rij.

Duurzaam reizen
Dit jaar dus minder vaak naar de Costa Brava of Parijs, en vaker een huisje op de Veluwe of Vlieland. Mogelijk heeft deze verschuiving niet alleen te maken met Covid-19, maar ook met het feit dat de meeste Nederlanders (68%) het steeds belangrijker vinden om bij het reizen rekening te houden met het milieu. Zo is de helft (49%) om deze reden van plan om minder vaak voor een verre reis te kiezen. In Nederland blijven is dus niet alleen leuk, maar ook duurzaam.

Voor ieder wat wils
Wil jij (blijven) ontdekken hoe mooi Nederland is? De hostels van Stayokay zijn te vinden door heel het land en op de meest verrassende locaties. Van kunst en cultuur proeven in de stad, tot actief de natuur verkennen of even uitwaaien op het strand. Zo is er deze zomer in Nederland voor ieder wat wils. Vind hier alle bestemmingen.

Over Stayokay
Stayokay is de grootste hostel­keten van Nederland met 20 verrassende locaties, van Terschelling tot Maastricht. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van ruim 3.000 hostels wereldwijd.

*Onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Stayokay onder 1.073 Nederlandse consumenten van 18 jaar en ouder in juni 2021


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met LEWIS:
Saskia Jurjens en Esmée Oudman
stayokay@teamlewis.com
+31 20 220 0220