Feest! Stayokay viert 90e verjaardag

05 april 2019

Amsterdam, 5 april 2019 - Vandaag viert hostelketen Stayokay zijn 90e verjaardag. In alle hostels in het land - van de Achterhoek tot Amsterdam - zullen de gasten en medewerkers vandaag verrast worden, want wie jarig is trakteert. Daarnaast zullen er gedurende het hele jaar allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden, passend bij het karakter van Stayokay.

Roots

Wat in 1929 begon als een initiatief om jongeren de mogelijkheid te bieden om er zelfstandig op uit te trekken en de Nederlandse plattelandscultuur en natuur te ervaren en anderen te ontmoeten is nu, 90 jaar later, een hostelketen voor alle generaties. Het sociale karakter en de ongedwongen sfeer zijn gebleven, de vorm heeft zich aangepast aan de tijd. Tot 1929 onder de naam ‘Nederlandse Jeugdherberg Centrale’ (NJHC), vanaf 2003 onder de naam ‘Stayokay’.

Here to Stay

Stayokay is een social enterprice en wil voorop blijven lopen als het gaat om duurzaamheid en sociaal verantwoord ondernemen. Dit door sociaal-maatschappelijke initiatieven te ontplooien en  door zoveel mogelijk duurzame partnerships aan te gaan. Stayokay wil zijn medemensen informeren, inspireren én stimuleren mee te bouwen aan een betere toekomst.

Vernieuwing

Omdat Stayokay wil meegroeien met de veranderende behoeften van reizigers, is een flink aantal hostels onlangs verbouwd of geheel gerestyled in de ‘nieuwe stijl’ van Stayokay. Na de vernieuwing van de locaties in Dordrecht, Amsterdam Vondelpark, Arnhem en Haarlem, heropenen binnenkort ook Amsterdam Oost, Gorssel en Terschelling officieel. Gasten zijn hier overigens nu al van harte welkom.

Over Stayokay

Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 22 verrassende locaties, van de Achterhoek tot Amsterdam. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd.

PDF
Downloaden

Beelden
Downloaden

Noot voor de redactie (niet voor publicatie). Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Stayokay
Marieke Meijer

pers@stayokay.com

+31 20 551 3128