Duurzaamheid

Gezocht: zeehelden!

28 juli 2017

De Noordzee, het wordt tijd om je hiervoor hard te maken. En hoe fijn is het als je iets goeds kan doen en daarbij ook nog eens een geweldige dag hebt gehad? De Beach Cleanup Tour van Stichting Noordzee dacht precies hetzelfde. 1 augustus starten zij met een schoonmaaksessie in het zuiden én het noorden van Nederland. Deelnemers uit het hele land komen hun handen uit de mouwen steken om mee te helpen. Jij ook, toch?

Vervuiling van de Noordzee

Zwerfafval en plasticvervuiling zijn een wereldwijd groeiend milieuprobleem. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien het afval aan als voedsel en raken verstrikt in het vuilresten. Plastic deeltjes worden aangetroffen in talloze levende zeesoorten. Daarnaast worden mogelijke effecten van deze plastic deeltjes op de menselijke gezondheid onderzocht.

Alles wat men in het dagelijks leven gebruikt kom je tegen op het strand: van wattenstaafjes tot visnetten en van gloeilampen tot cartridges.

De Beach Cleanup Tour

Tijdens de Beach Cleanup Tour wordt er alles aan gedaan om de kustlijn weer zijn pracht en praal terug te geven. In 15 dagen tijd worden er 2 etappes per dag gelopen: één etappe in het noorden en één in het zuiden. Je wordt bij de start gewapend met een knijper en een vuilniszak. Nog even een motiverende peptalk en jij bent helemaal klaar om het strand te betreden!

Na deze intensieve twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort. Hier wordt bekend gemaakt hoeveel afval er is opgehaald en natuurlijk hoort hier een feestelijke afsluiting bij.

Maak jij je net zoals Stayokay hard voor de Noordzee? Meld je dan nu aan via deze link. In het overzicht kun je zien wanneer de etappe bij jou in de buurt plaatsvindt. Met meerdere etappes meedoen? Dat kan natuurlijk! Deelname is gratis en je krijgt er veel voor terug: een sportieve dag, een voldaan gevoel en… een hele dankbare Noordzee!

Meld je hier aan