Duurzaamheid

Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust schoon!

10 augustus 2016

Stayokay is voor het tweede jaar partner van de Beach Cleanup Tour (BCT) en organiseert de Stayokay etappe.

Initiator Stichting De Noordzee wil bereiken dat de gehele Noordzeekust van Nederland wordt schoongemaakt: van Cadzand tot aan Schier­monnikoog. Een initiatief dat wij als meest duurzame ho(s)telketen van Nederland uiteraard een warm hart toedragen.

Dagelijks wordt er een etappe gelopen van zo’n 9 kilometer, waarbij het afval van het strand wordt opgeruimd. Vorig jaar hebben 2015 deelnemers maar liefst 11.555 kilo afval verzameld. Deze ‘plastic soep’ komt nu niet meer in zee terecht en daarmee wordt voorkomen dat er jaarlijks onnodig veel zeedieren sterven.

Stayokay etappe

Na het enorme succes van vorig jaar gaan Stayokay en Stichting De Noordzee zodoende weer met elkaar in zee. De Stayokay etappe start in Egmond en eindigt in Castricum. Deelnemers ontvangen een milieuvriendelijk, hervulbaar Stayokay waterzakje en 18% korting (2x de etappe afstand!) op een verblijf bij Stayokay. Daarnaast sponsort Stayokay een groot deel van de overnachtingen van de dagteams die de vrijwilligers van de BCT begeleiden.

Goed bezig!

Pepijn van der Mije, hostelmanager van de Stayokay hostels op Texel en in Egmond: "Onder de noemer 'Goed Bezig' willen we blijvend gasten, medewerkers en leveranciers aansporen tot het maken van duurzame keuzes. Bewust­wording, daar draait het om. Hierbij past de Beach Cleanup Tour perfect aangezien onze hostels ook aan de Noordzee liggen. We vragen onze gasten terplekke om actief mee te doen met dit initiatief. Begin bij jezelf!"