Activiteiten

Op bezoek bij biologische boeren en tuinders

12 juni 2015

Elk jaar stellen biologische boeren en tuinders voor een heel weekend hun erf open voor publiek.

Op bezoek bij biologische boeren en tuinders

Tijdens dit weekend kun je op bezoek bij de biologische boer bij jou in de buurt en kun je zelf eens ervaren hoe het werkt op een biologische boerderij. De boer en boerin vertellen alles over hun bedrijf en je kunt meegenieten van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten.

Er is van alles te doen, zo zijn er: rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Daarnaast kun je kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Haal je BioBoerenBewijs en ontdek zelf wat biologisch zo leuk maakt!

Benieuwd welke boerderijen er allemaal meedoen? Ze zijn allemaal op www.lekkerboer.nl te vinden. Op de website vind je ook meer dan 25 prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen. Huur dus tijdens je verblijf bij Stayokay een Stayokay-fiets en ontdek de mooie omgeving waarin de boerderijen te vinden zijn.

Lammetjes knuffelen

Wil je meer doen dan alleen rondkijken? Dat kan!

Bij Schapenboerderij Texel kun je in het voorjaar lammetjes knuffelen en nog veel meer leuke boerderij-dingen doen. En in de schoolvakanties is er bij bezoekboerderij de Gèskieker altijd een Open Boerderijdag. Je bent dan vrij om op te boerderij rond te lopen en het Terschellingse boerenleven te ontdekken.

Wil je weten wat voor leuks er nog meer te doen is in de voorjaarsvakantie? Lees dan hier onze top tien tips voor het voorjaar in 2022.