Beleef cultureel Friesland

09 januari 2018

Leeuwarden, staat deze stad ook op jouw reislijstje voor het nieuwe jaar? Vanaf nu geen smoesjes meer en verplaats je eens naar ons mooie Noorden. Friesland leeft! En vooral dit jaar: de stad is namelijk uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa.

Dare to dream, dare to act, dare to be different. Dat is het motto waar de stad zich dit jaar mee wilt uitdrukken. En uniek, dat is deze stad zeker. Leeuwarden telt vele pittoreske grachtenpanden, het heeft een eigen specifieke cultuur en het hele jaar vindt je hier boeiende events. In combinatie met de ongerepte natuur maakt dit Friesland tot een heerlijk weekendje weg.

Zit jij eraan te denken om een bezoekje te brengen aan een van de vele events die deze bruisende stad te bieden heeft? Hieronder vind je alvast een tipje van de sluier.

Openingsweekend
Op vrijdagavond worden er door de hele provincie verhalen vertelt en beluistert en op zaterdagavond vormen de drie pleinen van Leeuwarden samen één groot orkest. Het cultureel jaar wordt met muzikaal vuurwerk afgetrapt.
26 en 27 januari

Waterconnecting 2018
Leeuwarden is dé Europese koploper op het gebied van watertechnologie, Fryslân is bekend om haar gebied vol waterhistorie en voorbeelden van hoe Nederland leeft met water. WaterConnecting 2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018, laat iedereen kennismaken met de schoonheid van het Friese water.
1 april t/m 24 december
28 april t/m 6 mei
24 t/m 27 september

De Reuzen van Royal de Luxe
Het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe komt drie dagen lang door de straten van Leeuwarden paraderen. de Reuzen zijn wel vijftien meter hoof en komen met kop en schouders boven kantoorgebouwen uit.
17 aug t/m 19 aug 

De Friese dansdagen
Spraakmakende voorstellingen uit binnen- en buitenland sieren de planken van verschillende podia. Deze dagen zijn voor jong en oud en iedereen mag met de voetjes van de vloer.
4 t/m 8 oktober