Update verbouwing Stayokay Bergen op Zoom

15 april 2015

De bouw van Stayokay Bergen op Zoom heeft vandaag, 15 april 2015, het hoogste punt bereikt.

De bouw begon in oktober en ondertussen is het aftellen begonnen, want medio mei dit jaar moet het vernieuwde hostel klaar zijn. Omdat er bij Stayokay Bergen op Zoom veel recreanten komen, werd er door de gemeente gevraagd of Stayokay Bergen op Zoom een expositieruimte wilden inrichten. Daar was helaas geen ruimte voor, waardoor de eerste gedachtes over nieuwbouw kwamen.

Naast het hostel komt daarom een bezoekerscentrum, oftewel het Natuurpodium, wat het vertrekpunt moet worden voor het leren, beleven en het ontdekken van de Brabantse Wal. Bij het Natuurpodium wordt de natuur letterlijk naar binnen gehaald. Zo komt er een tuin op, binnen en rond het gebouw, met groen dat in de omgeving van Stayokay Bergen op Zoom groeit, zoals heide.

Natuurpodium
Het Natuurpodium gaat als bezoekerscentrum voor de Brabantse Wal dienen, maar vormt straks met onder meer een receptie, horeca en terras tevens de nieuwe centrale ruimte van Stayokay. Hostelmanager van Bergen op Zoom, Bas van Kesteren, is laaiend enthousiast over de combinatie van een nieuw hostel en een natuur-educatief centrum. „Dit is zowel voor ons als voor de Brabantse Wal een magnifiek project. Het verschaft ons een prachtig nieuw complex, maar door dit podium komt de Brabantse Wal meer in beeld en dat verdient dit gebied.” In het Natuurpodium, een initiatief van de gemeente, komt een vaste expositie over de Brabantse Wal, natuur en duurzaamheid. Ook komen er wisseltentoonstellingen. „Geen stijve, stoffige dingen, maar heel veel projectie en beweging. Veel beeld en geluid. Je ziet straks de vogels aan je voorbijtrekken.” Leuk voor een bezoek met het gezin, het bedrijf, maar zeker ook voor scholen. Een plek waar educatie en recreatie hand in hand gaan. „Het onderwijs wordt nadrukkelijk aan het Natuurpodium gelinkt. Het is de bedoeling dat na de zomervakantie, alle basisscholen er in hun lessen aandacht aan schenken en dat ook alle scholen hier een bezoek komen brengen. Ze bekijken dan de expositie, gaan er vervolgens op uit in de natuur en komen daarna hier terug om werkstukjes te maken. Daar komt een speciale workshopruimte voor.” In het Natuurpodium komt daarnaast ook ruimte voor vergaderingen of feesten en een auditorium.

Mocht je benieuwd zijn naar het vernieuwde hostel dan nodigen wij je hartelijk uit om een kijkje te nemen in het hostel wat getransformeerd wordt tot dé ontmoetingsplek van de Brabantse Wal.