Stayokay eindigt op 2e plaats voor het HI Sustainability Fund

02 december 2014

Stayokay was dit jaar met het duurzame programma WaterSpaarders in de race om aanspraak te maken op het Hostelling International Sustainability Fund 2014. Dit fonds financiert duurzame projecten in het wereldwijde HI netwerk. Het project met de meeste stemmen wint een geldbedrag om dit project te realiseren.

Mooie prestatie

De stemmen zijn inmiddels geteld en van de 12 inzendingen is WaterSpaarders geëindigd op de 2e plaats, een mooie prestatie!

De top 3:

  1. Engeland / Wales
  2. Nederland / Spanje
  3. Nieuw-Zeeland

Naast een publieke stemronde heeft ook een vakjury de inzendingen beoordeeld. Daarin is WaterSpaarders geëindigd op de zevende plek. Stayokay bedankt graag iedereen voor het stemmen en volgend jaar hoopt Stayokay natuurlijk de hoofdprijs in de wacht te slepen.

WaterSpaarders: korter douchen, minder energieverbruik

Stayokay is partner van 'WaterSpaarders', een actiegericht initiatief van de Missing Chapter Foundation, Unilever en het Wereld Natuur Fonds. Samen met deze initiatiefnemers wil Stayokay het gebruik van warm water verminderen door gezamenlijk de douchetijd te verkorten van gemiddeld 9 naar 5 minuten, zodat er heel veel energie bespaard wordt.

Lees meer over het Hostelling International Sustainability Fund.

Lees meer over WaterSpaarders.