Internationaal

Slapen voor vrede: hoe dan?!

20 september 2018

Vrede. Je kan er optimistisch of pessimistisch over zijn. Sta er eens bij stil: Zie jij vrede als de afwezigheid van oorlog? Of zie jij vrede als een vorm van harmonie en rust? In samenwerking met Hostelling International doet Stayokay ook dit jaar weer mee aan Sleep for Peace. En dan denk je misschien : ‘Huh? Hoe kan slapen nou meewerken aan vrede?’ Daar hebben wij antwoord op! Bij ons in de hostels ontmoet je namelijk mensen van over de hele wereld. Kom met elkaar in contact, luister naar de ander en sta open voor de cultuur van je buur! Doe jij mee?

Amsterdam Vondelpark

Slaapwandelen for Peace? Amsterdam Vondelpark nodigt je uit voor een wandeling door het bekendste park van onze hoofdstad: het Vondelpark. Leer meer over de geschiedenis van  de Nederlandse vrede met een volledige tour in en rondom. Van de Tweede Wereldoorlog tot de hippies, deze tocht zit bomvol met informatie. We verzamelen om 17:00 uur in Amsterdam Vondelpark, en zullen afsluiten met een proost op de vrede.

Den Haag

Stap op de fiets en doe mee met onze fietstour! Den Haag organiseert een speciale tour door de stad, en jij bent natuurlijk uitgenodigd. Leer over de Nederlandse geschiedenis van vrede en zie alles vanuit een nieuw perspectief. Heb je geen fiets? Geen zorgen! Huur een  fiets bij ons en ontvang 50% korting!

Amsterdam Stadsdoelen, Texel & Egmond

Kruip onder de mooi beschreven dekens van Amsterdam Stadsdoelen, Texel of Egmond en neem een foto! Dit selfie station nodigt je uit om eens rustig na te denken over vrede. Ben je klaar? Spreek eens iemand aan in onze lobby en laat samen een bericht achter op ons hippe dekbed!

Amsterdam Oost

Building walls... Misschien niet altijd het meest vredelievende van uitspraken.  Amsterdam Oost  is daarom hier om er een stokje voor te steken!  Zet je woorden tussen de kleurrijke uitspraken op onze vredesmuur in ons restaurant.

Utrecht Centrum

Net als Amsterdam Oost heeft Utrecht Centrum ook een vredesprikbord! Bezoek ons hostel aan de Neude,-en vul een post-it note met wat vrede voor jou betekent. Een tekening van een vredesduif of misschien een mooie quote? Laat de kunstenaar of dichter in je los!

Blijf onze Facebook en Instagram in de gaten houden voor updates over dit event, en doe mee!