Duurzaamheid

Een kijkje achter de schermen bij onze windenergie!

31 januari 2017

Wist je dat onze hostels gebruik maken van 100% windenergie?

Dus, “laat die wind maar waaien!”. Want dan kan jij je telefoon opladen, de lichten aandoen en de wasmachine draaien. Maar wel met mate natuurlijk. Om met eigen ogen te zien hoe wind wordt omgezet in stroom, ging ons ‘Goed bezig! team’ op bezoek bij het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde.

Goed Bezig

Al onze hostels hebben minimaal één ‘Goed bezig!’ ambassadeur. Deze duurzaam­heid­fans werken iedere dag aan een groener en bewuster Stayokay. Elk jaar richt het Goed bezig! team zijn pijlen op vier thema’s. Vandaag lanceerden we het nieuwe thema: energie. En hoe konden we dit thema beter inluiden dan een kijkje achter de schermen bij de bron van onze energie.

Op het Prinses Alexia Windpark staan 36 wind­molens die zo’n 88.000 huishoudens en onze hostels voorzien van stroom (Nuon, 2016). Om ervoor te zorgen dat er geen energie verloren gaat, plaatst Nuon in dit windpark enorme batterijen. Dankzij deze primeur hebben we ook windenergie als het windstil is.

Meer weten over windenergie en duurzaamheid bij Stayokay? Check het hier!