Activiteiten

Ontdek prachtig natuurgebied De Brabantse Wal

30 juni 2015

De Brabantse Wal is een gebied dat zich uitstrekt van Steenbergen tot Woensdrecht. Het vormt de scheiding tussen het zeekleigebied van Zeeland en de zandgronden van westelijk Brabant. Dit zorgt voor een prachtig glooiend landschap met veel verschillende dieren en planten.

Een vernieuwd hoofdgebouw

In het vernieuwde gebouw zit het bezoekers­centrum van natuurgebied De Brabantse Wal komen (Natuurpodium). Een ideale uitvalsbasis om je te laten verrassen door de mooie natuur.

Natuurpodium

In de zomer opent ook het Natuurpodium op de eerste verdieping van het nieuwe hoofdgebouw haar deuren. Het Natuurpodium is het educatief bezoekerscentrum van waaruit je de Brabantse Wal kunt ontdekken, beleven en leren kennen. Binnen is er een interactieve expositie, ontwerp­studio en auditorium, buiten kun je op expeditie. Op natuurpodium.nl en social media staat de actuele informatie.

Wandelen

Doordat De Brabantse Wal zo gevarieerd is, kun je vele activiteiten doen. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en bekijk de natuur van dichtbij! Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar is er voldoende uitdaging. Naast de natuur is ook het historische centrum van Bergen op Zoom zeer de moeite waard om te bezoeken.

Fietsen

Fietsen door De Brabantse Wal

Ook voor fietsers is De Brabantse Wal een waar paradijs. Van wielrennen tot veldrijden en van mountainbiken tot recreatief fietsen, alles is mogelijk. Stop bij een van de mooi uitzicht­punten en geniet van je lunchpakket of een lekkere picknick. Daarnaast zijn er ook vele terrassen op De Brabantse Wal en in Bergen op Zoom waar je een lekker fris drankje kan nuttigen.

Klimmen in het Klimbos

Klimbos Brabantse Wal

Tegenover het Natuurpodium bevindt zich Klimbos Brabantse Wal. Hier vind je zeven avontuurlijke klimroutes. De routes lopen op in moeilijkheids­graad, van 2 tot ruim 18 meter. Ga de uitdaging aan en stel jezelf op de proef!

En overnachten?

Dat doe je natuurlijk bij Stayokay! Terwijl je in de buurt van Bergen op Zoom bent, kun je verblijven in een prachtig kasteel in Domburg.