Het is weer tijd voor Earth Hour!

22 maart 2018

Op zaterdag 24 maart is het weer tijd voor Earth Hour en Stayokay doet hieraan mee. We zullen daarom tussen 20.30u en 21.30u een uur lang alle lichten in alle hostels uitdoen en hiermee vragen we de aandacht voor de besparing van energie. Zo zijn we dus al Goed Bezig, maar we doen nog meer dan dat!

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds en wordt dit jaar alweer voor de twaalfde keer gehouden. Wereldwijd doen miljoenen mensen en duizenden organisaties mee en dat levert al snel een besparing op van 2 tot 10% van het energieverbruik in dat uur. Naast het uitdoen van de verlichting worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd, zo ook in onze hostels:

Terwijl in het café van Stayokay Texel de lichten uitgaan, kun je gezellig met je drankje naar buiten om op je te warmen bij het kampvuur naast het bijenhotel. Daar zal Ben Brugge, één van de initiatiefnemers van het bijenhotel, je meer vertellen over de bijen. Wie het leuk vindt mag ook nog de gitaar erbij pakken, zodat het nog gezelliger wordt!

Bij Stayokay Maastricht grijpen ze deze donkere mogelijkheid aan om eens goed te griezelen. Om 20:30u zetten ze hier een spannende horrorfilm aan en kunnen de gasten speciale vuurshotjes bestellen bij de bar. Kaarsen moeten ervoor zorgen dat er toch nog een beetje licht is in de duisternis. Overigens is iedereen welkom dus ook als je niet bij Stayokay Maastricht overnacht!