Prijsuitreiking "logeer je gek!"

16 februari 2017

De Stayokay prijsvraag 'Logeer je gek' werd eind 2016 uitgezet en daar werd enthousiast op gereageerd. Meer dan 1150 reacties kwamen binnen! Intussen is de gelukkige winnares van deze spectaculaire prijs bekend. Astrid Beentjes uit Heemskerk is degene die dit jaar de absolute Stayokay ervaring gaat beleven. Zij mag maar liefst een jaar lang, 52x (elke week) een nacht bij ons komen logeren in één van de 22 hostels.

Astrid heeft gewonnen met haar ultieme 'local hero' tip, oftewel het antwoord op de vraag: welke hotspots moet je echt ontdekken in de buurt van een Stayokay locatie? Haar tip was de Recreatieboerderij in Delfstrahuizen (vlakbij Stayokay Heeg) te Friesland waar je kunt koeknuffelen.

Astrid: "Met vriendinnen kwam ik hier terecht voor een koeknuffel sessie en dat was een enorm succes. Koeknuffelen stond al een poosje op mijn wishlist en het is echt te gek! Je gaat eerst naar een verkleedruimte waar je een overall en kaplaarzen aantrekt zodat je niet vies kunt worden in de stal. Dan begint de rondleiding bij de kalfjes en ga je daarna naar de 'grote koeien dames' die graag aan je snuffelen en likken. Het knuffelen met Bertha, Sjoukje, Hiltsje of Boukje zelf werkt rustgevend en ontspannend en de koeien worden maar wat graag geaaid en geknuffeld. Wat heerlijk dat ik nog een keer op herhaling mocht."

Boerin Geeske Holtrop van de Recreatieboerderij ontving haar samen met haar 5-koppige gezin met open armen en verraste haar als bonus met een yoghurt proeverij gemaakt van melk afkomstig van de eigen boerderij. "We voelen ons vereerd dat Astrid ons heeft gekozen als favoriete uitstapje in de buurt van een Stayokay hostel."