Warmetruiendag bij Stayokay!

08 februari 2017

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag, op vrijdag 10 februari aanstaande.

Stayokay doet uiteraard ook mee met deze nationale actie en laat zien dat energie besparen eigenlijk heel simpel is. Zet je verwarming één graad lager en bespaar 6% energie en dus 6% CO2. Trek samen met ons je warme trui aan en laat zien dat je de verwarming niet nodig hebt om warm te blijven!

Ook dit jaar zijn er weer verschillende activiteiten in de hostels om de actie ook bij onze gasten extra onder de aandacht te brengen.

Op het hoofdkantoor komt iedereen in zijn of haar meest foute warme trui naar werk. Om er voor te zorgen dat iedereen extra warm blijft wordt er zelfs voor Glühwein gezorgd. Ook bij Stayokay Maastricht zullen de medewerkers hun gasten verwelkomen in hun foute trui.

Bij Amsterdam Vondelpark gaan de medewerkers samen met zeven dames uit verzorgingstehuis 'De Klinker' breien in de lobby van het hostel. De truien en andere items worden vervolgens verkocht en de opbrengst gaat naar het verzorgingstehuis. Dit is tevens het begin van een samenwerking die vanaf 10 februari elke week zal plaatsvinden!

In de lobby van Amsterdam Stadsdoelen hangt een waslijn met tweedehands truien en truien gemaakt door ouderen van Het Nationale Ouderenfonds. Gasten mogen de truien meenemen. Alle truien die overblijven worden afgegeven bij het daklozencentrum. Bij Stayokay Bergen op Zoom worden ook truien ingezameld. Deze gaan naar het Leger des Heils.

Doen jullie thuis ook mee?