5 minuten boenen, dan weer in je schoenen!

13 oktober 2016

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 9 minuten douchen? Tijdens deze douche gebruiken we maarliefst 72 liter warm water. Dit kan natuurlijk veel minder! WaterSpaarders daagt Nederland uit om binnen één jaar 5 miljard liter warm water te besparen door maximaal 5 minuten te douchen.

Vandaag, donderdag 13 oktober, is het Nationale WaterSpaarders Dag. Vanmiddag gaf prinses Laurentien samen met Jamai Loman en basisschoolkinderen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam het startsein voor de Deal van 5 Miljard. Daarnaast heeft Jamai een lied geschreven voor de WaterSpaarders over het besparen van water. Met het lied werd een wereldrecord verbroken. Iedereen die tijdens het event aanwezig was zette zijn of haar handtekening als symbolisch commitment om voortaan 5 minuten te douchen.

Om deze uitdaging te voltooien zijn er 560.000 WaterSpaarders nodig die allemaal maximaal 5 minuten douchen. Ga jij de uitdaging aan? Dan zorgen we samen voor minder CO2 uitstoot en besparen we heel veel energie!