Stayokay steunt Warmetruiendag

04 februari 2016

5 februari draait Nederland massaal de thermostaat één graadje lager om aandacht te vragen voor energieverspilling.

Nationale energiebesparingsactie
Op initiatief van Greenchoice en Klimaatverbond Nederland is de nationale energiebesparingsactie Warmetruiendag in het leven geroepen. Dit initiatief is tot stand gekomen in 2012 en sindsdien zetten al 703.409 mensen de verwarming lager. Je hoeft niet ijsberend door de woonkamer te lopen om een verschil te kunnen maken, per graad bespaar je namelijk al 6% energie.

Doe mee met Warmetruiendag
Doe samen met ons mee aan de nationale energiebesparingsactie om energieverspilling te lijf te gaan! Op de website warmetruiendag.nl kun je onder het kopje ‘Wat kun je doen’ jouw energiebesparing toevoegen en vrienden op Facebook en Twitter vragen om hetzelfde te doen. Vorig jaar heeft Stayokay naast vele ludieke acties ook truien ingezameld en gedoneerd aan verschillende goede doelen. In totaal hebben we 270 truien ingezameld!

Warmetruiendag ook internationaal
Met onze deelname aan Warmetruiendag hebben we ook internationaal hostels kunnen enthousiasmeren. Een aantal buitenlandse hostels, aangesloten bij Hostelling International, hebben aangegeven dit jaar ook mee te doen aan dit mooie initiatief!