Op bezoek bij biologische boeren en tuinders

12 juni 2015

In het weekend van 20 en 21 juni stellen biologische boeren en tuinders hun erf open voor publiek.

Op bezoek bij biologische boeren en tuinders

Tijdens dit weekend kun je op bezoek bij de biologische boer bij jou in de buurt en kun je zelf eens ervaren hoe het werkt op een biologische boerderij. De boer en boerin vertellen alles over hun bedrijf en je kunt meegenieten van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten.

Er is van alles te doen, zo zijn er: rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Daarnaast kun je kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Haal je BioBoerenBewijs en ontdek zelf wat biologisch zo leuk maakt!

Benieuwd welke boerderijen er allemaal meedoen? Je vindt ze allemaal op www.lekkernaardeboer.nl/zoekeenboerderij. Op de website vind je ook meer dan 25 prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen. Huur dus tijdens je verblijf bij Stayokay een Stayokay-fiets en ontdek de mooie omgeving waarin de boerderijen te vinden zijn.

Overnacht bij Stayokay

Ruim 160 boerderijen nemen deel aan "Lekker naar de Boer", waardoor er bij elk van de 22 Stayokay hostels wel een biologische boerderij in de buurt is. Van Heemskerk tot Maastricht en van Gorssel tot Domburg. Kies een leuke activiteit, plak er meteen een nachtje Stayokay aanvast en geniet van de kleine dingen die het leven bijzonder maken.