Hostelketen Stayokay draait verwarming een graadje omlaag

05 februari 2015

Klein verschil in temperatuur, groot verschil in Co2-uitstoot

Amsterdam, 5 januari 2015- In het kader van de Greenchoice Warme Truiendag van Klimaatverbond Nederland draait Stayokay vrijdag 6 februari a.s. de verwarming in een groot aantal hostels een graadje lager. De boodschap: als je de verwarming één graadje lager zet, bespaar je eenvoudig 6% energie en daarmee ook 6% Co2-uitstoot. Rondom dit internationale initiatief worden er wereldwijd acties georganiseerd. Ook de hostels van Stayokay willen hun steentje bijdragen en hun gasten inspireren.

Door het hele land worden verschillende acties uitgezet; elk hostel doet dit op zijn eigen manier. Algemeen Directeur Stayokay Marijke Schreiner: "Onze gasten geven regelmatig aan veel waarde te hechten aan duurzaamheid en daarom ook voor Stayokay te kiezen. We kregen vanuit verschillende hoeken dan ook direct enthousiaste reacties op dit initiatief. Zo werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van verschillende Stayokay hostels om warme truien te doneren voor het goede doel. Stayokay Bergen op Zoom heeft bijvoorbeeld al bijna 50 truien gedoneerd gekregen. Ook serveren veel hostels die dag warme chocomelk en organiseren ze onderling een foute-truien contest".

Over de Greenchoice Warme Truiendag
De Greenchoice Warme Truiendag wordt sinds 2007 georganiseerd, rond de verjaardag van het Kyotoprotocol uit 2005. Het initiatief groeit jaarlijks en kreeg afgelopen juni in Brussel een eervolle vermelding bij de European Sustainable Energy Awards 2014 van de Europese Commissie.